2021-12-15 09:09:55• hírek • Szatmár.ro

RMDSZ-es prefektus nélkül marad Szatmár megye?

Sajtóértesülések szerint a kormánypártoknak hétfőn egy háromórás, feszültségtől nem mentes tárgyalás után sikerült elosztaniuk egymás között az ország prefektusi székeit. Nem egy megye kapcsán meglepő döntés született, Szatmárban például nagy valószínűséggel a szociáldemokraták embere váltja majd a jelenlegi kormánymegbízottat, Altfatter Tamást.

Az Adevarul információi szerint a Nemzeti Liberális Párt kezében az alábbi megyék prefektusi helyei maradnak: Fehér, Arges, Bihar, Brassó, Botosani, Konstanca, Calarasi, Kolozs, Gorj, Hunyad, Máramaros, Maros, Olt, Szeben, Suceava, Teleorman és Vaslui. A szociáldemokraták Bukarestet, valamint Bacau, Búzau, Besterce-Naszód, Braila, Krassó-Szörény, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Iasu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Neamt, Prahova, Szatmár, Temes, Tulcea, Vrancea és Valcea megyékbek vehetik birtokba a prefektusi irodát.


Az RMDSZ-nek mindezek fényében Arad, Kovászna, Hargita és Szilágy megyét sikerül megtartania, a híroldal szerint megszólaltatott politikai források azonban hangsúlyozták, hogy a lista még nem végleges, mivel úgy a nemzeti liberálisok, mint a szociáldemokraták újra szeretnék tárgyalni a kiosztott megyéket. Amennyiben Szatmár megye prefektusi széke valóban a PSD-hez kerül, nem kizárt, hogy a korábban zsarolási és befolyással való visszaélési botrányokba keveredett Mircea Govor fogja elfoglalni azt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: